Eerste trimester

De periode dat je er achterkomt dat je zwanger bent met een geheim rondloopt en je geen idee hebt waar je emoties vandaan komen.

Bij 5 weken heb ik een test gedaan. Na 2 weken in de ontkenningsfase zitten van ik zal toch niet zwanger zijn. Mijn ongesteldheid zal wel erger zijn deze maand, toch maar een test gedaan. Nu hoor je iedereen om je heen heel enthousiast zijn over t feit dat ze zwanger zijn en dan heb ik t nog niet over films gehad waarin vrouwen een zwangerschapstest doen. Ik kan je vertellen alle emoties had ik behalve het blij zijn en opgewekt. Ik heb ik plaats daarvan over stuur mn moeder opgebeld. Die vervolgens overstuur hierheen is gekomen en nog van niks wist omdat ik niet over de telefoon wilde vertellen.
Eigenlijk zouden ze dit in films moeten laten zien veel leuker het drama van een ander bekijken. Na de schrik en het inlichten van mijn vriend was ik er wel blij mee en wilde ik er alles aan doen om het te beschermen. Het is niet gepland maar wel gewenst (Dit is ook een uitspraak waar mijn nekharen van overeind gaan staan maar dat zal ik nog een keer uitleggen).
Over een abortus wilde ik niet eens nadenken en financieel zitten we nog steeds goed, relatie stabiel enz. Dus we gaan er voor.

Van de bekende kwaaltjes had ik geen last. Zoals iedere ochtend boven de wc hangen. Wel leek het of ik 12 weken lang ongesteld was qua humeur naar mijn vriend toe en ik was ontzettend moe.
Ik had nooit gedacht zo moe te kunnen zijn en je zelf toch de dag door slepen. Dat mensen dit niet hebben gemerkt ik snap er niks van.
Opeens dronk ik geen koffie meer op het werk. Nu vind ik de koffieboon die er is toch niet de lekkerste daarmee had ik minder straf. Ieder kopje koffie sloeg ik af en vroeg om een kop thee. Met iedere keer als smoes ja heb een beetje last van mijn maag. Dat die smoes 5 weken lang met volle overtuiging werd geloofd zonder te vragen of ik niet langs de huisarts moest gaan heeft gewerkt.
Iedere week had ik andere cravings en nog steeds. Van fruit tot chemische snoepjes ik wilde iedere week iets anders.

Ik kan terug kijken op een goed eerste trimester waarin ik niks te klagen heb gehad.

Met deze foto zette ik het verdacht online dat ik zwanger ben. Mijn nichtje is net bevallen van een dochter. haar dochter is 1 week ouder dan mijn zwangerschap gaande is.
IMG_0626

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *