Was het gepland?

Dit is niet de eerste reactie die je verwacht als je iemand blij verteld dat je zwanger bent. Toch is mij die vaker dan een keer overkomen. Op het moment dat je deze vraag terug krijgt sta je met je mond vol tanden en gaan er razend snel verschillende gedachtes door je heen.

Dat naaste familie en vrienden hier benieuwd naar zijn snap ik volledig. Maar zij zullen dit nooit gelijk vragen pas na felicitaties en blijdschap dat ze benieuwd raken. Dit vooral als je nog nooit hebt uitgesproken een kinderwens te hebben komend jaar.

Dan heb je nog een groep mensen die je kent die het te horen krijgen dat je zwanger bent je feliciteren en dan interesse tonen en het maakt hun niet heel veel uit of je wel of niet zwanger bent. Zij zijn blij voor je en wensen je het beste.

Dan zijn we aangekomen met de groep mensen die dus gelijk vragen was het gepland.
Deze vraag heeft mij zo geïrriteerd dat ik er gewoon boos van werd. Waar bemoei je je mee, wees gewoon blij, zie je mij als tienermoeder of bejaarde moeder. nu vind ik dat je geen een moeder in een hokje moet stoppen dus ook bij de 2 groepen die ik net benoem heb ik niks op tegen. Goed terug naar die ene vraag.

Deze groep vertel je vaak niet eens zelf dat je zwanger bent maar het komt in een gesprek naar voren of ze hebben het via via meegekregen.

‘ o ik hoorde dat je zwanger bent was het gepland. ‘

Euhm ja ik ben zwanger en ga je mij niet feliciteren als ik zeg dat het niet gepland was, ben je dan minder blij voor mij en mijn vriend? Moet je alles plannen in je leven kunnen dingen niet gewoon gebeuren.

Dit raakte mij nog het meeste denk ik. Toen ik er achter kwam dat ik zwanger was was ik in schok. We wilde kinderen maar het had geen haast t stond ook niet op een lijstje voor het komend jaar of iets dergelijks. Wat ik wel zeker wist was dat ik voor mijn 30ste of op mijn 30ste zwanger wilde zijn. Dit ook alleen als mijn leven stabiel zou zijn. Goed ik was nu 27 eerder dan gepland maar mijn leven is stabiel, we hebben een woning zouden niet hoeven te verhuizen voor de komst van de kleine, het inkomen is goed dat we samen hebben. We zijn de eerste van al onze vrienden maar goed dat moet je niet geheel meenemen.
De schok van de test is achter de rug je hebt t zelf verwerkt bent blij dat je een wonder in je buik hebt zitten. na de eerste echo ben je super blij dat alles goed zit.

Emotionele rollercoaster van de eerste 3 maanden is voorbij.

We gaan er samen voor en zijn blij dat we een klein wondertje gaan krijgen.
Je verteld het iedereen wil het van de daken schreeuwen en je hoeft jezelf niet meer te verbergen.

Dan komt die vraag is t gepland…
Maakt dat iets uit, zou ik mijn kind gelukkiger maken als het gepland is dan ongepland.
Met de natuurlijke weg om zwanger te raken is plannen sowieso redelijk lastig. 1x per maand 1 eitje en dan moet je ook nog op het juiste moment seks hebben om raak te schieten. Het sperma van de man moet goed zijn en alles er rond om heen.
met IVF of andere methode is het plannen iets makkelijker maar goed.

Een kind plan je niet die neem je ook niet (je koopt t niet in een winkel) maar die krijg je en de natuur bepaald wanneer je er een mag krijgen. Zo kijk ik erna in ieder geval.

Dus laten we voor iedereen die nog zwanger raakt nooit de vraag gaan stellen of het gepland is.

Als het echt niet gepland is is er gekozen voor abortus en wanneer jij het te horen krijgt dat iemand zwanger is is het gepland om het kind lief te gaan hebben van te gaan houden en alles te geven wat het nodig heeft.

Waar ik mezelf ook dood aan heb geïrriteerd dat mensen zeggen dat in december uitgerekend zijn niet heel goed gepland is.
zodra ik zei januari heeft iedereen nieuwjaarsborrels
februari/maart is carnaval
april heeft niks
dan hebben we nog pasen en al die dagen
mei moederdag
juni is iedereen in de familie al jarig
juli/augustus is het zomer vakantie
september is iedereen zoveel jaar getrouwd
dan is het weer herfstvakantie in oktober
en in november ben ik zelf jarig.
Dus dan mag je mij gaan vertellen wat wel een goede planning is om uitgerekend te zijn.

Mee dat ik dit zei hielden mensen hun mond dicht en wisten ze niks meer te zeggen.

Genoeg over het onderwerp een babyplannen.

Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *