zwangerschaps Q&A

Na al heel wat zwangerschaps Q & A’s te hebben gelezen en ook gekeken laat ik er zelf maar een maken.

Daar gaan we…

Hoe/wanneer kwam je er achter dat je zwanger was?

vanaf de 3 weken had ik een vermoede mijn lichaam voelde anders maar het had ook een zware menstruatie kunnen worden. Mijn menstruatie bleef uit maar in mijn hoofd had het ook nog met stress te maken kunnen hebben. in week 5 was ik nog niet ongesteld geworden en heb ik een test gedaan. Ik was alleen thuis en mijn vriend zat te appen of ik nog steeds de test niet had gedaan. Dus toen maar alleen thuis gedaan die was toen gelijk positief.

Wist je gelijk hoe de kamer eruit ging zien? Met kleur of een thema?

Nee. De ideeën voor de kamer zijn geleidelijk ontstaan. Toen we eruit waren dat we het geslacht wilde weten hadden we wel gelijk het idee om 1 muur roze of blauw te maken. De baby dieren in de lijsten vind ik gewoon mega schattig en komen rustig over. lijkt me ook zo leuk als ze de dieren straks kan gaan herkennen en benoemen.

Was het moeilijk een naam te vinden?

O wat zijn wij blij dat het een meisje is. De meisjes naam hadden we ooit al een keer bedacht toen we op de bank zaten. Nog voor we officieel samenwoonde. Deze naam zijn we de afgelopen 2 jaar mooi blijven vinden en dit wordt hem dan ook.
Een jongen zou echt moeilijk zijn geweest. Tot aan de 20 weken echo heb ik er wel over nagedacht tot vervelens toe bij Frank. Maar ik vond niks bij ons passen of voor ons kindje. waarschijnlijk als het een jongen zou zijn geweest hadden we tot aan de geboorte niks geweten.

Krijgt het kindje ook een 2e naam?

Dit is een discussie geweest.
We hebben er zeker over nagedacht. 2e en 3e naam met een vernoeming zonder vernoeming. Maar zijn hier niet over eens geworden. Nu laten we het bij 1 naam.  mochten we nog van gedachte veranderen bij de geboorte staan we er nog wel voor open. Maar op dit moment voelt 1 naam goed de 2de en 3de naam nog niet.

Willen jullie ook een tweede?

We beginnen bij 1. Of we ooit een tweede willen staat nog niet vast. Misschien voelt 1 al compleet en misschien hebben we het gevoel dat we nog graag een tweede zouden willen. Hier zijn we nog niet uit. Ik denk ook niet dat je dit van te voren kan bepalen. Ook moet het maar lukken om een tweede te krijgen.

Voel je je extra mooi/vrouwelijk tijdens je zwangerschap? Of juist niet?

Soms voel ik me mooi zwanger. Maar de meeste dagen voel ik me lomp.
Vooral op het werk kan ik steeds minder en alles wordt steeds zwaarder.
In bed draai ik ook om als een zeekoe, walrus of walvis ook niet heel aantrekkelijk dus.

Ben je bang voor de bevalling?

Nee totaal niet. Ben ook redelijk nuchter laat het allemaal over mij heen komen. Wel vind ik het spannend wanneer het moment gaat beginnen van de bevalling. De eerste weeën herkennen ed.
Ik hoop thuis te kunnen bevallen maar mocht dit niet zo zijn hoop ik dat we de enige op de weg zijn naar het ziekenhuis. de stad doorkruisen met weeën lijkt me verschrikkelijk.

Denk jij dat je direct onvoorwaardelijk van de kleine zal houden, zodra zij er is? 

Vanaf het eerste moment dat ik wist dat ik zwanger was wilde ik het beschermen en niemand mocht er iets negatiefs over zeggen. Dus ik denk wel dat ik er direct van zal houden. Maar ik denk dat ik haar soms ook echt achter het behang zou kunnen plakken en zal denken waar zijn we aan begonnen omdat het zwaar valt. Maar er van houden zal ik wel doen.

Welke uiterlijke kenmerken hoop je dat het kindje van jou krijgt en welke van je vriend?

oei lastig,
ik zal innerlijk ook meenemen dan is het iets makkelijker.

Uiterlijk:
De groene ogen en de krullen van Frank zo mooi als slag of krullen in langer haar zit. Zelf heb ik bruine ogen en stijl haar waar je een krul in kan maken met de beste kapper maar die er toch zo uit zal zijn.
We hebben allebei een slanke bouw dus die zal waarschijnlijk de kleine meid ook wel hebben.

Qua innerlijk hoop ik dat ze de rust in moeilijke situaties heeft van Frank ipv mijn stress en de nuchterheid van mij en het oplossend denken.

Wat vind je het meest speciale en bijzondere aan zwanger zijn?

Dat er zo snel een klein mensje in je groeit. zo snel heeft het alles al en hoeft alleen maar te groeien, sterker te worden en beter te ontwikkelen.
Iets van ons samen zit in mijn buik wat ik kan voelen en nu al voor moet zorgen.

Wat heb je allemaal al gekocht voor de baby?

Alles al wel ook veel gekregen van mijn ouders en nichtje die in maart is bevallen.
Het leukste vind ik om steeds iets te kopen en niet alles in een keer

Wat vind je het leukste aan zwanger zijn? 

Ik vind het heel leuk dat ze reageert op muziek en aanrakingen van mijn buik. Ik kan er nu al contact mee maken. Maar als ik een echo zie kan ik nog steeds niet bevatten dat ze er zo uitziet in mijn buik.

Het meest ga ik de vrijheid denk ik missen. Zonder nadenken de deur uitstappen en opstaan wanneer ik dat wil. Na de zwangerschap moet je overal mee rekening houden dat je genoeg meeneemt voor de kleine meid. Dat is tijdens de zwangerschap nog niet zo.

Het mist ga ik het  24/7 getrap in mijn buik missen denk ik. mijn eigen buikspieren weer terug krijgen die ik nu al sinds week 8 niet meer kan gebruiken.
Ook het minder op de wc door brengen en het maagzuur zal ik niet gaan missen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *