Wat ik ga missen aan het tijdperk voor moederschap.

Iets wat mij de laatste weken bezig houdt is wat ik van de tijd nu het meeste ga missen. De laatste weken voel ik me wat beperkt. Ik kan activiteiten niet meer lang volhouden en ook meerdere activiteiten op 1 dag zijn te zwaar. 
Maar wat zal ik nu het meeste gaan missen.

Het moment voor de zwangerschapstest was ik hier totaal niet bewust van dat dat de minuten zouden zijn zonder rekening houden met.  Dus laat ik eerst is gaan kijken wat ik het meeste mis van voor mijn zwangerschap.

Ik denk dat er een paar dingen bovenaan staan. Maar dit komt na mijn zwangerschap gewoon weer terug.
Eten en drinken: Ja met stipt op nummer 1 ik kijk nu al sinds de zwangerschapstest uit naar sushi en een broodje carpaccio van de molen. 
Mijn moeder heeft nu zelfs al geregeld dat ik in mijn kraamtijd een broodje carpaccio krijg van mijn favoriete restaurant. o ik kan niet wachten op de lunchen die ik daar weer kan gaan nuttigen. De kleine meid in de wagen naast me en genieten maar. 
Sushi eten gezellig met vrienden met stokjes eten kletsen en bunkeren maar. Daarnaast vind ik t ook echt lekker.
Vorig jaar had ik op de huishoudbeurs alcoholische drank gekocht met in gedachte om er zomerse cocktails van te maken. Deze flessen staan mij nog steeds aan te staren in de kast. Komende zomer een nieuwe poging voor de cocktails. Verder is het ook gezelliger om samen een biertje te kunnen drinken op de bank met vriendlief ipv alcoholvrij bier dat gaat op schuimen in mijn maag.

Geen rekening houden met…. Ja ook zo iets eerste stapte ik de deur uit zonder na te denken. o sleutels vergeten rij ik wel even langs mijn ouders. t maakte allemaal niet zo uit. o weg zonder te hebben gegeten dan ga ik wel ergens eten. Ik leefde een beetje een luxe leven zoals je het zou kunnen noemen.
Sinds mijn zwangerschap stapte ik in het begin de deur niet meer uit zonder koekjes en drinken in mijn tas. 
Over een paar weken kan ik de deur niet meer uitstappen zonder alle babyspullen in de luiertas.

Sinds het derde trimester kan ik gewoon niet zo heel veel meer. 1 activiteit per dag, niet te ver lopen, tussen door gaan zitten. Alle herfst wandelingen in het bos hebben we dit jaar gemist. Dit komt straks weer terug qua belasting belastbaarheid. 

Me time in de breedste zin van het woord. Ik hou van tijd voor mezelf. doelloos tv kijken. blijven liggen op de bank als ik dat wil eten wanneer ik wil, douche hoelang en wanneer ik zelf wil. Dit zal niet meer terug komen na de bevalling. 

Rust en stilte. Met een baby zal er weinig stilte in huis zijn door het huilen zodra dat voorbij is krijg je t speelgoed waar tegenwoordig overal geluid in zit en het gillen van kinderen. Mijn oud tante zegt altijd kinderen leren pas praten als ze volwassen zijn daarvoor kunnen ze alleen maar gillen. 
Maar ook kunnen kinderen alleen maar rennen en als ze volwassen worden gaan ze lopen. O help ik haat gillende kinderen dit belooft wat. Ik hoop dat mijn oren niet horen dat mijn kind gilt. Het is geven en nemen in het leven en laat ik dit daar ook maar onderplaatsen.

Wat ik verder mis van het pre moedertijdperk zal ik nog moeten ervaren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *